Σε κινητοποιήσεις και οι αστυνομικοί

ENSTOLOI1-650x250

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν και οι αστυνομικοί της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν συγκλονιστεί από τα όσα προβλέπει για αυτούς το νέο ασφαλιστικό, με τις κατά τόπους Ενώσεις να προγραμματίζουν συνελεύσεις και να μελετούν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους.

Μεταξύ άλλων μιλούν για την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνται λόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), αλλά κινδυνεύουν να απωλέσουν, αν οι συντάξεις τους υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό, όπως άλλωστε θα συμβεί.

Στο πρώτο άρθρο του νέου ασφαλιστικού σχεδίου, αναφέρεται πως οι ρυθμίσεις των αστυνομικών θα υπολογιστούν ανάλογα με των στρατιωτικών, που θα οδηγήσει σε μείωση του εφάπαξ μέχρι και στο 40%.

Η βασική αλλαγή εστιάζεται στο ότι σταματά ο κλιμακωτός υπολογισμός, που προέβλεπε ότι έως το 2010 η σύνταξη θα υπολογιζόταν με βάση το νόμο Κουτρουμάνη .

Για παράδειγμα, όπως γνωστοποιούν οι ίδιοι οι ένστολοι, για:

-αστυφύλακες με 35 χρόνια υπηρεσίας, η σύνταξη θα αγγίζει με το νέο καθεστώς τα 1.000 ευρώ, όταν σήμερα είναι 1.200 ευρώ (200 ευρώ απώλεια).

-αξιωματικοί με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας θα πάρει σύνταξη ύψους 1.150 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έπαιρνε 1.350 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …