ΓΣΕΕ: 15 Ιανουαρίου αποφασίζει κινητοποιήσεις

gsee

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου συγκαλείται  ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΓΣΕΕ  (μίνι συνέδριο) και θα δοθεί η "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ" απάντηση των εργαζομένων στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα, όπως τονίζει το Ανώτατο Συνδικαλιστικό όργανο της χώρας.

Εντωμεταξύ στην επίσημη ανακοίνωσή του, βάλει κατά της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που συμφώνησαν για τους εργαζόμενους, ερήμην τους!

"Η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους εργοδότες! ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!

Ενώ…..δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών!

Πλησιάζοντας ένα χρόνο θητείας, μέσα στην οποία η κυβέρνηση έχει συναντήσει αρκετές φορές τους εργοδοτικούς φορείς, υψηλότερο μάλιστα επίπεδο, δηλ. στο πρωθυπουργικό γραφείο... Ούτε μία φορά δεν πραγματοποιήθηκε ανάλογη συνάντηση με τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ (τυχαίο άραγε;)

Αφού οι εργοδότες – με γνωστά και άγνωστα ανταλλάγματα – συμμετέχουν ενεργά στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ να επιστρέψουν προσωρινά ένα μικρό μέρος (0,5%) μιας θηριώδους μείωσης – που πριν έναν χρόνο – προηγήθηκε των ασφαλιστικών τους εισφορών κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Όταν μειώθηκαν κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, των εργαζομένων παρέμειναν αμετάβλητες και μάλιστα δεν αποδίδονται.

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (;) ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ .

ΌΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ:

  • Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι υπογεγραμμένη υποχρέωση από το τρίτο μνημόνιο και είναι η ΣΚΥΛΑ που μας καλούν να αποδεχθούμε για να μην πέσουμε στη ΧΑΡΥΒΔΗ των δανειστών.
  • Στήνεται ένα δραματοποιημένο – θεατρικό σκηνικό ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για να επιμεριστούν και να μετατεθούν οι κυβερνητικές ευθύνες.
  • Αφορά σε δημοσιονομικές υποχρεώσεις και συμμαζέματα χωρίς να δίνεται μακροχρόνια ,βιώσιμη και κοινωνικά αποτελεσματική λύση στο ασφαλιστικό, καθώς δεν ακουμπά την «καρδιά» του προβλήματος που είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΜΑΥΡΗ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ εργασία, η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και η ΑΠΟΦΥΓΗ.
  • Η λογική της κυβέρνησης (αυξήσεις εισφορών εργαζομένων) και οι ρυθμίσεις που οδηγούν σε ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ θα σπρώξουν όλο και περισσότερους νέους εργαζόμενους στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ,όπως και σε ένταση «υπόγειων» μεθοδεύσεων μείωσης μισθών ώστε οι εργοδότες να μετακυλήσουν το κόστος στους εργαζόμενους. (Για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων ούτε κουβέντα δεν ακούγεται από την κυβέρνηση).

Τα συνδικάτα με συντονιστή τη ΓΣΕΕ, ξέρουν και να Συνομιλούν -Διαπραγματεύονται και να οργανώνουν την αντίσταση και τους κοινωνικούς αγώνες.

Οι κυβερνητικοί αποκλεισμοί δεν μπορούν να σταματήσουν την καθολική αντίθεση της μισθωτής εργασίας στην καταστροφή και της κοινωνικής ασφάλισης.

Την Παρασκευή 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ συγκαλείται  ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΓΣΕΕ  (μίνι συνέδριο) και θα δοθεί η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση των εργαζομένων στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα."

Στην  δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε:

"Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εργοδοτικές οργανώσεις συνέβη κάτι το πρωτοφανές.

Συμφώνησαν κυβέρνηση και  εργοδότες να αυξήσουν τις δικές μας εισφορές ,τις εισφορές των εργαζομένων.

Όσο για την περίφημη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι εργοδοτικές εισφορές είχαν μειωθεί κατά περίπου 5 μονάδες και θα αυξηθούν μόνο κατά 0,5%.

Η κυβέρνηση αποκλείει όσους δεν συμφωνούν με το σχέδιο ΤΕΡΑΣ για το ασφαλιστικό που προωθεί.

Γι΄ αυτό και εμείς οργανώνουμε την Παρασκευή 15 Γενάρη ένα μίνι συνέδριο, μια μεγάλη σύσκεψη όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας, για να αποφασίσουμε τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ

Το βίντεο- απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις αναφορές σε …