Εργοδότης πέθανε και άφησε 1,5 εκατομμύριο ευρώ κληρονομιά στους...εργαζόμενους του

enoplastic

1,5 εκατομμύριο ευρώ κληρονομιά στους 250 εργαζόμενους του άφησε εργοδότης στο Μπόντιο Λομνάγκο στις Ιταλικές Άλπεις, που όσο ζούσε βρισκόταν πάντα κοντά τους και τους στήριζε σε κάθε δυσκολία τους.
Πρόκειται για τον Πιέρο Μάκι, ιδρυτή το 1957 του εργοστασίου που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού "Enoplastic", το οποίο εν έτη 2016 εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 80 χώρες.
Όμως τον Ιούνιο του 2015 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Ούτε την τελευταία στιγμή ξέχασε το προσωπικό του, αφού στην διαθήκη του ανέφερε κατηγορηματικά όλες τις οδηγίες του για την διάθεση από την περιουσία του, ποσού 1.5 εκατομμυρίου ευρώ στους 250 εργαζόμενους, με συγκεκριμένο ποσό για τον καθένα ανάλογα τις ανάγκες του και τα χρόνια προυπηρεσίας του.
Την τελευταία του επιθυμία εκπλήρωσε πριν μερικές ημέρες η σύζυγός του, η οποία μοίρασε η ίδια την κάθε επιταγή στον δικαιούχο της.
Οι νεοπροσληφθέντες στην επιχείρηση έλαβαν 2.000 ευρώ, οι παλιότεροι 10.000 ευρώ και κάποιες οικογένειες, που ο Μάκι γνώριζε ότι είχαν ανάγκη, ακόμη μεγαλύτερα ποσά.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …