Η καλλιέργεια του μέλλοντος και τα μεγάλα κέρδη ανά στρέμμα για τους παραγωγούς

νεα ζαχαρη

Καθαρά κέρδη της τάξης των 250 ευρώ το στρέμμα, μπορούν να έχουν οι αγρότες νέοι και παλαιοί, που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της στέβιας, της διαδόχου της ζάχαρης, που στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά γλυκαντικών ουσιών, κερδίζει διαρκώς έδαφος, καθώς υπόσχεται σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης στους παραγωγούς και η καλλιέργειά της ζάχαρης του μέλλοντος, θεωρείται κερδοφόρα.
Το ακαθάριστο γεωργικό εισόδημα ανά στρέμμα κυμαίνεται στα 300 ευρώ, ενώ το ελάχιστο καθαρό κέρδος ανά στρέμμα κυμαίνεται από 150-250 ευρώ, ανάλογα με τη στρεμματική απόδοση και ανάλογα με την τιμή πώλησης των ξηρών φύλλων της στέβιας, η οποία σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 1-2 ευρώ ανά κιλό.
Ταυτόχρονα θεωρείται πολύ πιο προσοδοφόρα από πολλές παραδοσιακές ελληνικές καλλιέργειες (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, ζαχαρότευτλα, καπνός, ηλίανθος κ.ά.), παράγεται χωρίς φυτοφάρμακα, ενώ η καλλιέργεια είναι λιγότερο κουραστική και με λιγότερες απαιτήσεις σε εργατικά χέρια. Μάλιστα, η παραγωγή της μοιάζει πολύ με εκείνη του καπνού, τόσο ως προς τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και την περίοδο καλλιέργειας όσο και ως προς τις καλλιεργητικές πρακτικές (μεταφύτευση, λίπανση και άρδευση).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συντάξεις Ιουνίου 2021. Πότε πληρώνονται. Ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Ιουνίου 2021. Πότε πληρώνονται. Ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις ΕΦΚΑ δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ …