Έξαρση της μαύρης εργασίας περιμένει ο ΣΕΒΕ

mauri-ergasia

Αν και συμφωνεί με τις διαδικασίες ενοποίησης ταμείων, που θα επιφέρουν μείωση της γραφειοκρατίας και οικονομίες κλίματος, η διοίκηση του ΣΕΒΕ, πιστεύει ότι η προωθούμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι αναποτελεσματική.
Για το λόγο αυτό απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεώργιο Κατρούγκαλο, που κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και στην οποία επισημαίνει:
«Η αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, έστω και προσωρινή, δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα εισπρακτικά αποτελέσματα και θα συμβάλλει στην ενθάρρυνση της αδήλωτης εργασίας και της απόκρυψης φορολογητέων εισοδημάτων.
Η εισφοροδοτική και φοροδοτική δυνατότητα των επιχειρήσεων έχει πλέον εξαντληθεί.
Ακόμη χειρότερη είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Η εισφορά της τάξης του 20% που συζητείται να επιβληθεί θα τους πλήξει σημαντικά, καθώς θα συνδέεται με ένα υψηλό ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματός τους, οπότε, σε πολλές περιπτώσεις, φορολογία και εισφορές θα υπερβαίνουν κατά πολύ το 50% του εισοδήματός τους».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …