Τα κύρια θύματα της ασφαλιστικής "μεταρρύθμισης"

Asfalisτικο

Όσοι ασφαλισμένοι καταβάλλουν υψηλές εισφορές, όπως υψηλόμισθοι μισθωτοί, μισθωτοί με μέσους μισθούς, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα βγουν περισσότερο από τους υπόλοιπους ζημιωμένοι από το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, μιας και θα πρέπει να αποδεχτούν την μείωση από 10% μέχρι 25%των συντάξεων που ήδη λαμβάνουν.
Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες αυξήσεις των εισφορών τους, κάτι που και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας έχει παραδεχτεί.
Το νέο ασφαλιστικό στήνει στον τοίχο και αυτούς που θα λάμβαναν δύο συντάξεις, ως ασφαλισμένοι σε δύο ταμεία, αφού τελικά θα λάβουν μόνο την Εθνική σύνταξη, δηλαδή οι δύο συνενώνονται σε μία αλλά όχι με το συγκεντρωτικό ποσό.
Επίσης πλήγμα δέχονται όσοι είχαν αποφασίσει να εξαγοράσουν πλασματικά έτη σύνταξης, τα οποία ακριβαίνουν κατακόρυφα και αν θέλουν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα πρέπει να βρουν τα χρήματα και να το κάνουν τώρα, γιατί με το νόμο Κατρούγκαλου, η εξαγορά θα είναι υπέρογκη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …