Την αφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματιών καταγγέλλει το ΟΕΕ

misthotos-mplokaki

Αντιδρά έντονα το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος στην κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, φτάνοντας την διαμαρτυρία του μέχρι τον πρωθυπουργό στον οποίο απέστειλε επιστολή, ζητώντας να ανακαλέσει το μέτρο, το οποίο  χαρακτηρίζει "κεφαλικό φόρο" και τονίζει:

"Είναι ένα κοινωνικά άδικο το μέτρο, αλλά κυρίως οικονομικά αναποτελεσματικό. Τελικά θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και σε απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΟΕΕ προτείνει την επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές τόσο των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, όσο και των εργαζόμενων με μπλοκάκια, που εργάζονται ως μισθωτοί, αλλά ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, προτείνει τη διατήρηση του ΟΑΕΕ ως ταμείο κύριας ασφάλισης."

Η ίδια επιστολή εστάλη συγχρόνως στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, στους αρχηγούς των κομμάτων και στους προέδρους των εργοδοτικών φορέων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …