Δημόσια αγροτική γη παραχωρείται σε αγρότες

agrotes-agrotiki-paragogi-arxeio[1]

Άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης της γεωργικής γης, με σκοπό η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιοποίηση των μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτων δημόσιων εκτάσεων της.

Οι πρώτες πληροοφορίες θέλουν:
-Το μίσθωμα θα διαφέρει ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και θα αναπροσαρμόζεται βάσει των οικονομικών επιδόσεων των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες.

-Οι βασικές υποχρεώσεις και προϋποθέσεις, να  είναι εκπαίδευση με ταχύρρυθμα σεμινάρια μέσω ΕΛΓΟ και ένα ανώτατο όριο ηλικίας αγροτών και ιδιωτών.

-Δικαιούχοι θα είναι οργανώσεις παραγωγών, σε κατ’ επάγγελμα αγρότες και σε νέους αγρότες–ιδιώτες.

Οι ακριβείς πάντως προϋποθέσεις και το σύνολο των κριτηρίων για την επιλογή των ενδιαφερομένων, να βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, ώσατε σύντομα, το σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …