Οι πόλεις έδωσαν τη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη(Πίνακες φηφοφόρων)

mitsotakis1_1

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την πρωτιά σε 23 νομούς, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Θεσσαλονίκη που έκριναν εν πολλοίς το αποτέλεσμα, ενώ ο συνυποψήφιός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης κέρδισε 29 νομούς από 43 που είχε στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε βρεθεί στην πρώτη θέση μόνο σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Σε πολλούς νομούς της χώρας, όπως κατέγραψε στην αναλυτική του συγκέντρωση των στοιχείων το ethnos.gr,  η αύξηση στα ποσοστά που κατέγραψε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων που είχαν στηρίξει στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη επέλεξαν Μητσοτάκη, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στον Νομό Ρεθύμνου, όπου και συγκέντρωσε 68,6%, πήρε όλες τις ψήφους από τους ψηφοφόρους των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη και άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον Β. Μεϊμαράκη.

Tα ποσοστά
Στην Αττική ο Κυρ. Μητσοτάκης αύξησε το ποσοστό του κατά 22,4% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, φτάνοντας το 57%, ενώ ο Β. Μεϊμαράκης έφτασε το 43% από 38,1%.

Τα αστικά κέντρα έδωσαν τη νίκη

Στη Μεσσηνία ο κ. Μητσοτάκης από το 22,45% του πρώτου γύρου εκτοξεύτηκε στο 53,34% παίρνοντας στο «στρατόπεδό» του 8 στους 10 ψηφοφόρους των δύο υποψηφίων που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο.

Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, ψήφισαν 334.752 άτομα. Το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Μητσοτάκης ανήλθε στο 52,43%, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε το 47,57%.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως, κράτησε τα ηνία σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, με εξαίρεση την Εύβοια και την Ευρυτανία, όπου επικράτησε οριακά ο κ. Μητσοτάκης με 50,53% και 52,69% αντίστοιχα, διατήρησε την πρωτιά στους 5 από τους 7 νομούς της Πελοποννήσου (πλην Κορινθίας και Μεσσηνίας), ενώ κέρδισε και τους 4 νομούς στα νησιά του Ιονίου.

Στον Νομό Κυκλάδων ο κ. Μεϊμαράκης, αν και έχασε σχεδόν 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, διατήρησε την πρωτιά.

Τα «κάστρα»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλούς νομούς η διαφορά των δύο υποψηφίων ξεπέρασε τις 10 μονάδες. Το πιο ισχυρό «κάστρο» του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, όπου κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό με 68,7%. Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό στη Ζάκυνθο με 59%.

Στην Α' Θεσσαλονίκης οι ψήφοι που έλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις 20 Δεκεμβρίου κατευθύνθηκαν μαζικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε συνδυασμό με αυτές του Αδ. Γεωργιάδη του χάρισαν ευρεία νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ αύξησε εντυπωσιακά τις ψήφους του σε 12.090, από 7.700 στον πρώτο γύρο, την ίδια ώρα που τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επέλεγαν λιγότεροι από όσους τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (9.672 έναντι 10.500).

Η στροφή αυτή έδωσε διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων στον Κυρ. Μητσοτάκη (55,5% έναντι 44,5%), ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε έρθει τρίτος με 23,61% έναντι 32,2% του Β. Μεϊμαράκη.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου ο Κυρ. Μητσοτάκης αύξησε κατά 2.161 τις ψήφους που είχε λάβει στον πρώτο γύρο (5.563 έναντι 3.402) και πήρε κεφάλι (52,2% - 47,8%) έναντι του Β. Μεϊμαράκη.

Στον Νομό Σερρών, πατρίδα της οικογένειας του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Β. Μεϊμαράκης, που είχε έρθει πρώτος και στις 20 Δεκεμβρίου με υπερδιπλάσιο ποσοστό από αυτό του συνυποψηφίου του, επικράτησε τελικά με ποσοστό 54,98% (3.445 ψήφοι) έναντι 45,02% (2.821 ψήφοι) του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …