Βουβαμάρα στο υπουργείο για την "ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε"-Εγκαίρως το κατήγγειλε η ΓΣΕΕ

ypourgeio_ergasias
Νεότερη Ενημέρωση  : 17 Ιαν 2016 @ 13:09
H ΓΣΕΕ κατήγγειλε το υπουργείο Εργασίας ότι είναι απλός θεατής στην υπόθεση των «απολύσεων για παραδειγματισμό της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), το Εργατικό Κέντρο Θήβας και το σωματείο των εργαζομένων της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, αλλά πέρασαν τέσσερις ημέρες και αντίδραση καμία.
Ακόμα ακι σήμερα οι συνδικαλιστικοί αυτοί φορείς, επαναλαμβάνουν το αίτημα τους προς το υπουργείο να ξυπνήσει και να συμπεριφερθεί αναλόγως, υπενθυμίζοντας του ότι «οφείλει και έχει καθήκον να παρέμβει άμεσα και δώσει οριστικό τέλος στην άθλια αυτή πρακτική, ώστε να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυθέντες, το συντομότερο.»
Νεότερη Ενημέρωση : 13 Ιαν 2016 @ 10:54

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την άθλια και απαράδεκτη πρακτική και επιχειρηματολογία της διοίκησης της εταρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε, η οποία έφτασε στο σημείο να απολύσει εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι το κάνει ….για παραδειγματισμό.

"Το επιχείρημα «απολύω εργαζόμενους γιατί διαπιστώνω αστοχία στο παραγόμενο προϊόν και δεν βρίσκω τον ένοχο γι’ αυτό», δεν είναι μόνον παράλογο αλλά έχει σαφή και ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι άλλος από την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), του Εργατικού Κέντρου Θήβας και του σωματείου των εργαζομένων της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε και απαιτεί από το Υπουργείο Εργασίας την άμεση παρέμβασή του ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην  άθλια αυτή πρακτική και να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι."

Αρχική Ενημέρωση : 12 Ιαν 2016 @ 10:54
Την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας, ζητά η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, που εξέδωσε μία ανακοίνωση, για "απολύσεις προς παραδειγματισμό από την εταιρεία Μόρνος Α.Ε", από την οποία επιβάλλεται η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Σας την παρουσιάζουμε αυτούσια:
«Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός ξεπερνάει κάθε λογική. Η Διοίκηση της εταιρείας με διαδικασίες εξπρές, απέλυσε τρεις εργαζόμενους (8/1/2016) με το σκεπτικό του παραδειγματισμού για το σύνολο των εργαζομένων !!! Είναι η ωμή πραγματικότητα που ο Γενικός Διευθυντής κ. Σηφάκης με ύφος καρδινάλιου, δεν δίστασε να την προβάλει. Το Σωματείο των Εργαζομένων έμεινε εμβρόντητο από το συγκεκριμένο επιχείρημα στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή.
Το ίδιο επιχείρημα πρόβαλε ο κύριος αυτός και στην παρέμβαση που έγινε από την Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα ο κ. Γενικός Διευθυντής ανέφερε ότι «τους απέλυσα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω ποιός είναι ο ένοχος που στη γραμμή παραγωγής διαπιστώθηκε αστοχία στο παραγόμενο προϊόν» και συνεχίζοντας την άθλια και απαράδεκτη επιχειρηματολογία ανέφερε ότι ζήτησε απ’ τους εργαζόμενους, ο ένοχος να ομολογήσει την πράξη του.
Εφόσον κανείς δεν ανταποκρίθηκε και ούτε κάποιος συνάδελφός του τον κατέδωσε, αποφάσισε για παραδειγματισμό να απολύσει τρεις τυχαίους εργάτες !!!.
Στη συνάντηση δε που είχε με το Σωματείο των Εργαζομένων, επιτέθηκε στον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς «κάτσε καλά εσύ γιατί θα δεις τι θα πάθεις από εδώ και πέρα, άμα σε στοχοποιήσω εγώ.
Όλοι μας κατανοούμε, ότι ο κύριος αυτός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μας θύμισε δε με τις πράξεις του, τους φασίστες κατακτητές της χώρας μας, που σκότωναν γυναικόπαιδα για να παραδειγματιστούνε οι Έλληνες πατριώτες.

Το Σωματείο, προγραμμάτισε στις 11/1/2016, ώρα 3.00 μ.μ., Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο, για να αποφασίσουν δυναμικές αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία μας, το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι στο πλευρό τους, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την καταδίκη της λογικής Σηφάκη».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …