Δελτίο Απογραφής για όσους κλείνουν τα 18 έτη από την στρατολογία

stratos
Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου - Μαρτίου του έτους οι νέοι που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και συγκεριμενα οι γεννημένοι το έτος 1998.πρέπει να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής το λεγόμενο ως είθισται «περιοδεύων».
Η υπόχρεοι θα πρέπει απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή Στρατολογική Υπηρεσία που τους εξυπηρετεί. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων που θα προμηθευτούν εγκαίρως από το Δήμο. Εφόσον αντιμετωπίζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας θα πρέπει να καταθέσουν συγχρόνως σχετική γνωμάτευση ή βεβαίωση γιατρού.
Η κατάθεση του ΔΑ γίνεται ηλεκτρονικά από το προσωπικό των Υπηρεσιών αυτών.
Σε περίπτωση που δεν καταθέσουν εμπρόθεσμα Δελτίο Απογραφής σε κάποια Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ μπορούν να εκτυπώσουν, σχετική αίτηση και Δελτίο Απογραφής, προκειμένου αφού τα συμπληρωθεί και να υπογραφεί, να κατατεθεί ή να τα αποστείλει ταχυδρομικά στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.
Επίσης για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να κατατεθεί – αποσταλεί και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας ή των σελίδων του Διαβατηρίου με τα ληξιαρχικά στοιχεία ή Πιστοποιητικό Δήμου περί εγγραφής σε Μητρώα Αρρένων.
Επισημαίνεται ότι όσοι από τους παραπάνω στρατεύσιμους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δηλώσουν κάποια πάθηση θα πρέπει επιπλέον να επισυνάψουν και αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων ή βεβαιώσεων στα οποία να περιγράφεται η πάθηση ή η βλάβη της υγείας τους.
Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννηθέντες 1998) θα μπορούν να εκτυπώσουν Αποδεικτικό Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής την επόμενη της κατάθεσής του ΕΔΩ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …