Κάλεσμα της ΟΙΥΕ για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

syllalitirio-eurokinissi-stelios-misinas-708

Την μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα, για την υπεράσπιση της Δημόσιας, Καθολικής και Δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάσωση των συντάξεων, ζητά με την παρακάτω ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδοςών.

"Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, εντάσσεται στην Κυβερνητική δέσμευση του 3ου Μνημονίου, που ορίζει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά τη διάρκεια της 2ετίας 2015 -2016 θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,25 δισ. Ευρώ (μόνο μέσα στο 2015 θα πρέπει να περικοπούν 700 εκατ. Ευρώ)

Το νομοσχέδιο είναι η αρχή της ολοκλήρωσης της μετατροπής του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.

Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μόνο όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ΄ αυτήν, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας.

  • Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ.

  • Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.

  • Τη διεύρυνση επιδομάτων υγείας- πρόνοιας & την προστασία της μητρότητας.

Όσο όμως η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και απορρυθμίζονται, η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία διευρύνονται και οι μισθοί αποτελούν φιλοδωρήματα, ενώ οι ΣΣΕ δεν ισχύουν και η λιτότητα παγιώνεται, τόσο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα διαλύεται και οι συντάξεις θα αποτελούν προνοιακά επιδόματα, αφού κανένας εργαζόμενος δεν θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης και λήψης ακόμη και αυτών των πετσοκομμένων συντάξεων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2016 - ΩΡΑ 12.00, ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …