Χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας οι σιδηροδρομικοί!!!-Και προωθείται η ιδιωτικοποίηση του(VIDEO)

treno

Εργασιακός μεσαίωνας, υπερωρίες, σωματική κόπωση και όμως τίποτε δεν είναι αρκετό για να διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της εργασίας τους, όσοι απασχολούνται στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, που έχουν απομείνει μόλις 2.500, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου «Καφές και Εφημερίδα», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.
Κατήγγειλε ότι ο αρμόδιος υπουργός όχι μόνο αρνείται συστηματικά να τους συναντήσει, αλλά δεν απαντά καν στις επιστολές τους, το οποίο είναι πρωτοφανές για τον συνδικαλιστικό χώρο.
«Πώς να κάνεις διάλογο μαζί τους, όταν δεν σε δέχονται καν στο γραφείο τους οι υπουργοί.
Τον επόμενο μήνα υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες για την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομο, μετά από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, εξαθλίωσης του φθηνότερου μέσου μαζικής μεταφοράς, ώστε να απαξιωθεί στα μάτια του επιβατικού κοινού και η ιδιωτικοποίηση να φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση», τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Σήμερα θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο και θα απαιτήσουν με όποιον τρόπο χρειαστεί να μπουν στην υπουργική αίθουσα και να ακουστούν οι απόψεις τους.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δουλεύουμε από το περασμένο καλοκαίρι με ληγμένες συλλογικές συμβάσεις και συνεχώς επιχειρείται η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η διοικήσεις μας απαντούν ότι είναι προσωρινές και πώς να διαπραγματευτούν μαζί μας την συλλογική σύμβαση εργασίας, το υπουργείο όλο καθυστερεί να ορίσει νέες διοικήσεις, ο χρόνος περνά λοιπόν και είναι σε βάρος μας», κατέληξε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …