ΓΣΕΕ:Λουκέτο και στη SOFTEX με την κυβέρνηση απλά...να καταγγέλλει!

SOFTEX

Απανωτά τα χτυπήματα σε εργασιακό επίπεδο αφού μετά την "Ελληνική Χρυσός", το καινούργιο χτύπημα έρχεται από τη SOFTEX, που εγκαίρως το ergasianews.gr, σας ενημέρωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της στην Ελλάδα, αφήνοντας στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

(Βλέπε σύνδεσμο: Κλείνει το εργοστάσιο της SOFTEX στην Ελλάδα-200 οι απολύσεις )

Στο ρεπορτάζ μας αναφέραμε την καταγγελία του υπουργείου Εργασίας προς την εταιρεία, με την ΓΣΕΕ να προχωρά ένα βήμα περισσότερο και να καταγγέλλει το υπουργείο ότι απλά παρατηρεί με αδράνεια τα τεκταινόμενα σε βάρος της εργατικής τάξης, και αρκείται απλά στο να καταγγέλλει.

"Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στη χώρα μας βάζουν λουκέτο, σήμερα προστέθηκε και η SOFTEX, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται.

Η ΓΣΕΕ έχει εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και το κάνει για πολλοστή φορά αλλά όπως φαίνεται απευθύνεται σε μη ευήκοα ώτα.

Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα για τη χώρα και η υφεσιακή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης το μόνον που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα λουκέτα στην αγορά και να ενισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις την εκβιαστική συμπεριφορά ανήθικων εργοδοτών.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των αρμοδίων υπηρεσιών του ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις προς την πολυεθνική, στην οποία ανήκει η SOFTEX, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …