Πάτρα: Αμοιβή και σύμβαση 4ωρου με ωράριο 7ωρου στο 80% των εμπορουπαλλήλων!!!

ΕΜΠΟΡΙΚΟ

Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα προς την εργατική τάξη της Πάτρας, που υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, σε μία περιοχή που βιώνει την δική της δραματική ιστορία από την δεκαετία του ΄90 που έκλεισαν όλα τα εργοστάσια.

Τους τελευταίους μήνες τον δικό τους γολγοθά βιώνουν οι εμπορουπάλληλοι, που βλέπουν τις 8ωρες συμβάσεις εργασίας τους εν μία νυκτί να τροποποιούνται και να μετατρέπονται σε 4ωρες αδυνατώντας να αντιδράσουν την τακτική των εργοδοτών, για αν μην δουν το δρόμο της εξόδου.

Και το ποσοστό δυστυχώς έχει αγγίξει μέχρι τώρα το 80% στους εμπορουπαλλήλους που άλλαξε έτσι απότομα η ζωή τους, με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους.

Για μεγάλη μερίδα όμως άλλαξε η σύμβαση, μειώθηκαν οι αποδοχές στο ήμισυ, αλλά παραμένει ο ίδιος σχεδόν ο χρόνος απασχόλησης, καθώς παραμένουν στον χώρο εργασίας τους για 6 με 7 ώρες συνεχόμενης εργασίας, καταστρατηγώντας οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, τις καινούργιες συμβάσεις 4ωρου που τους υποχρέωσαν να υπογράφουν…..

Και αν διαμαρτυρηθούν, η «πόρτα ανοίγει διαπαντός…»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …