Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών

sxoleia

20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως γνωστοποιεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μέσω σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εθνος», στο οποίο επισημαίνεται ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση των κενών, καθώς και του προβλήματος της γήρανσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Το υπουργείο Παιδείας φτιάχνει έναν νέο «οδικό χάρτη» για να αντιμετωπιστούν τα κενά και το πρόβλημα του γερασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, χαρτογραφώντας τη δύναμη δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να έχει μια αντικειμενική εικόνα για όλα όσα τους αφορούν, γράφει η εφημερίδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέση ηλικία των μονίμων εκπαιδευτικών είναι τα 48,8 έτη. Την πρωτιά, μάλιστα, κατέχουν οι μαθηματικοί με μέσο όρο ηλικίας 52 χρόνια!  Ακολουθούν οι Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι και Γεωλόγοι με μέσο όρο ηλικίας τα 51,2 χρόνια.

Τα στοιχεία, συνεχίζει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνονται και από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία περιγράφει την ελληνική εκπαίδευση ως μια από τις πιο γερασμένες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Λάρισας

Δίνοντας συνέχεια στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης, οι αγρότες που παραμένουν στο μπλόκο Πλατυκάμπου προχώρησαν το πρωί της …