Ρέγκλινγκ:Πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα

klaoys-

Την στιγμή που η κυβέρνηση και ο Τσακαλώτος, πιέζουν να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό τους είναι το κυριότερο βήμα για να ανακάμψει γρήγορα η οικονομία και τις δηλώσεις με αμφιβολία του πρόεδρου του Eurogroup, αίσθηση έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στον απόηχο του Eurogroup, σύμφωνα με τις οποίες μέσα στους επόμενους μήνες θα πιέζουν την Ελλάδα τα προβλήματα ευστότητας.

«Είναι επείγον να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί σύντομα επειδή το θέμα της ρευστότητας θα αρχίσει να πιέζει τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις 4 δισ. το επόμενο διάστημα.

10 δισ. ευρώ είχαν διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Από αυτά, τα 4,6 δισ. ευρώ δεν θα χρειαστούν. Τα εναπομείναντα κεφάλαια για το γ΄ ελληνικό πρόγραμμα ανέρχονται σε 64,6 δισ. ευρώ. Η κατάσταση της ρευστότητας μπορεί να γίνει ξανά «σφιχτή» στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, για αυτό είναι απαραίτητο η πρώτη αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα να μην καθυστερήσει.

Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόσο καλύτερο θα είναι για την οικονομία.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …