MARC SCHULTZ/GAZETTE PHOTOGRAPHER Exterior of the Schenctady General Electric Plant.

Χιλιάδες οι απολύσεις πολυεθνικής!

MARC SCHULTZ/GAZETTE PHOTOGRAPHER Exterior of the Schenctady General Electric Plant.

6.500 θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει στην ευρωπαϊκή μονάδα ενέργειας, η General Electric  με το αιτιολογικό της ενοποίησης δραστηριοτήτων με την Alstom, η εξαγορά της οποίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τότε η General Electric είχε υποσχεθεί τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε τομείς με μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και με δεδομένο πως μόλις τον περασμένο μήνα, υπέγραψε σύμβαση κατασκευής εξοπλισμού φυσικού αερίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric, Τζέφρεϊ Ιμελετ, στοχεύει στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβάνοντας την κατασκευή κινητήρων και εξοπλισμού πετρελαιοπηγών και απώτερος στόχος αυτών των περικοπών είναι η εξοικονόμηση 1,1 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και σχεδόν τριπλάσιου ποσού έως τα τέλη της δεκαετίας.

Στη Γερμανία πρόκειται να καταργηθούν 1.700 θέσεις εργασίας και στη Γαλλία αναμένεται να απολυθούν 765 υπάλληλοι σε δραστηριότητες που συσχετίζονται κυρίως με τον πετρελαϊκό κλάδο.

Οι απολύσεις αυτές αναλογούν στο 14% συνολικού προσωπικού 48.000 εργαζομένων που απασχολούνται στον ευρωπαϊκό τομέα ενέργειας της General Elecrtic μετά την εξαγορά της Alstom, ύψους 10,3 δισ. δολαρίων.

Να τονιστεί τέλος πως η βιομηχανία πετρελαίου έχει καταργήσει 250.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο 18μηνο εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των τιμών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

K. Χατζηδάκης για S&P: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

Η αναβάθμιση από την Standard & Poor's αποτελεί αποτελεί μια απάντηση σε όσους γκρινιάζουν και προσπαθούν …