Nέο μισθολόγιο για ωρομίσθιους ή υπαλλήλους μερικής απασχόλησης

misthos-9115

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, δίνονται όλες οι διευκρινίσεις για την αμοιβή των υπαλλήλων μερικής απασχόλησης ή εργαζομένων ως ωρομίσθιων στο δημόσιο τομέα, που θα είναι ανάλογη των αποδοχών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους πλήρους απαχόλησης, αντίστοιχης κατηγορίας.

Δηλαδή, θα είναι ως εξής:

-σύνολο μηνιαίων αποδοχών επί τις ώρες της ημερήσιας ή εβδομαδιαίας απασχόλη σης δια του αντίστοιχου υποχρεωτικού ωραρίου.

Μερικά από τα παραδείγματα της εγκυκλίου, εξηγούν καλύτερα, όπως:

Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός με απασχόληση οκτώ ωρών εβδομαδιαίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού 1092 ευρώ επί 8 ώρες δια 23 (υποχρεωτικό ωράριο). Οι μηνιαίες του αποδοχές καθορίζονται στο ποσό των 379,83 ευρώ.

Υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας μερικής απασχόλησης με ημερήσια απασχόληση τεσσάρων ωρών. Λαμβάνει το βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθού ΠΕ 1.092 ευρώ επί 4 ημερήσιες ώρες απασχόλησης διά 8 που είναι το υποχρεωτικό ωράριο. Οι αποδοχές του εν λόγω υπαλλήλου ανέρχονται στο ποσό των 546 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …