Members of public sector unions of ADEDY protest against the changes in the public insurance funds, in Athens, on Jan. 16, 2016 / Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου, 2016.

Μαζικό το Πανελλαδικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Members of public sector unions of ADEDY protest against the changes in the public insurance funds, in Athens, on Jan. 16, 2016 / Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου, 2016.

Νεότερη Ενημέρωση 15.20

ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, οργανώσεις συνταξιούχων, ΠΟΕ-ΟΤΑ, υγειονομικοί και νοσοκομειακοί γιατροί, ΕΣΗΕΑ, ΟΛΜΕ,  ΔΟΕ, ΤΕΕ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ένωσαν τις δυνάμεις τους, βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, μαζικά και δυναμικά και εκδήλωσαν την αγανάκτηση τους, για την "ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

Σύνθημα τους: «Όχι στην ισοπέδωση και το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης οδηγεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς αυτός που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 40 χρόνια εργασίας θα αμοίβεται το ίδιο με εκείνον που θα βγαίνει στη σύνταξη έπειτα από 15 χρόνια.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στην πλατεία Ομονοίας και μετά με πορεία κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Αρχική Ενημέρωση 10.10

Την κάθετη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, εκδηλώνουν στο σημερινό τους Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που καταγγέλλουν από κοινού την κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς φορείς, ότι συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Αυτό άλλωστε εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ:

«Οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ευχάριστα νέα στη Γερμανία για τον πληθωρισμό, που υποχωρεί σε χαμηλά τριετίας. Προβληματίζει ωστόσο η …