Πάγωσε η κυβέρνηση!-Δείτε ποιος άλλος αντιδρά στο ασφαλιστικό

erotimatiko-1

Αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στο ασφαλιστικό, είναι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «απαιτεί» από την κυβέρνηση να επανεξετάσει ειδικά  προς τους νέους επαγγελματίες, που αναγκάζονται  να κλείσουν τα βιβλία τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση στην νέα της πρόταση για το ασφαλιστικό, οφείλει να λάβει μέριμνα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Την στιγμή που η ανεργία των νέων αγγίζει το 60% και η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βρίσκεται κάτω από καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, βιώσιμο μπορεί να είναι μόνο εκείνο το ασφαλιστικό που θα δίνει την δυνατότητα εργασίας στους νέους κάτω από συνθήκες πλήρης και σταθερής απασχόλησης. Θα πρέπει οι εισφορές να είναι κοινωνικά δίκαιες, πάντα σε συνάρτηση με το εισόδημα του κάθε εργαζομένου.

Σε αντίθεση έρχεται το νέο σχέδιο νόμου, όπου, το ποσοστό των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες, δεν προσφέρει καμία ελάφρυνση ενώ αυξάνει τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Στις παραπάνω κατηγορίες ανήκει πληθώρα νέων επαγγελματιών και επιστημόνων που κάθε χρόνο οδηγούνται στο κλείσιμο των βιβλίων και την εγκατάλειψη των επαγγελματικών τους φορέων, λόγω των ήδη υπέρογκων εισφορών που καλούνται να καταβάλουν έως σήμερα.

Απαιτούμε, η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε, να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσθέσει και άλλους στον ήδη μεγάλο αριθμό των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βασισμένη στους νέους και τις νέες, με πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους επιστήμονες και δεν θα δημιουργήσουν νέους μετανάστες».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …