EKT: Οι αμοιβές των εργαζόμενων αυξήθηκαν 2,5%

ekt_stresstests

2,1% αύξηση παρουσίασε το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2015 έναντι αύξησης 2,6% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ αναφέρει ακόμη τα εξής στοιχεία για τα νοικοκυριά και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2015:

- Η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% (έναντι 2,6% στο δεύτερο τρίμηνο).

- Οι χρηματοπιστωτικές επενδύσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2% (όσο και στο δεύτερο τρίμηνο).

- Τα δάνεια στα νοικοκυριά αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,7% (έναντι 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο).

- Το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών (που αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές στα κέρδη τους) αυξήθηκε 9,7%, έναντι 9,9%, ενώ η χρηματοδότησή τους αυξήθηκε 1,9%, έναντι 1,6%.

- Οι αμοιβές των εργαζόμενων αυξήθηκαν 2,5% (όσο και στο προηγούμενο τρίμηνο), ενώ ο ρυθμός αύξησης του ακαθάριστου λειτουργικού πλεονάσματος και του μεικτού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων διαμορφώθηκε στο 2,6% από 2,2%.

- Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό 2,2%.

- Το ακαθάριστο ποσοστό αποταμίευσης διαμορφώθηκε στο 12,7%, όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

- Οι ακαθάριστες μη χρηματοπιστωτικές επενδύσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν 1% μετά τη μείωσή τους κατά 0,5% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …