Αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ekt_stresstests

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει για το 2016 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB).
Υποψήφιοι:
-Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν λάβει τον τελευταίο τίτλο σπουδών τους το αργότερο δύο έτη πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2016, οπότε λήγει και η προθεσμία αποστολής αιτήσεων, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν και φοιτητές, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους κοντά στην ημερομηνία των συνεντεύξεων (1η Σεπτεμβρίου).
-Επίσης, ζητούνται άριστη γνώση εργαλείων και τεχνικών ανάλυσης, γενικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές δραστηριότητες κυρίως της ΕΚΤ, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση μίας ακόμα ευρωπαϊκής γλώσσας, αλλά και άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και, κυρίως, Word, Excel και PowerPoint.
-Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει επίσης να μπορεί αν επικοινωνεί τις ιδέες του με αποτελεσματικό τρόπο, να διατηρεί συνεργατικές σχέσεις με το προσωπικό και τη διοίκηση ανεξαρτήτως ιεραρχίας, να λαμβάνει πρωτοβουλίες, να μπορεί να εργαστεί τόσο αυτόνομα όσο και στο πλαίσιο ομάδας και να επιδεικνύει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε μία ευρεία γκάμα καθηκόντων.
Βιογραφικά αποστέλλονται έως τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστοχώρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, https://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/vacancydetails.en.html?id=005056853E201EE5A38DDE6B5BFA3F36, ενώ πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις συνθήκες εργασίας παρέχονται στη διεύθυνση: www.ecb.europa.eu/careers/pdf/coe_annex_2a_graduate_programme.pdf.
Οι επιτυχόντες θα συμμετέχουν πλήρως στην εργασία των τμημάτων, όπου θα τοποθετηθούν, ενώ το δεύτερο έτος άσκησης περιλαμβάνει τη συγγραφή και παρουσίαση εργασίας μπροστά σε κοινό, από την οποία θα κριθεί και η επιτυχής ολοκλήρωσή του.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 15 κατόχους μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στους ακόλουθους τομείς: Οικονομικά, Χρηματαγορές, Στατιστική, Λογιστική, Οικονομικό ή Εμπορικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Επικοινωνίες, ΙΤ, Μηχανολογία και Facility Management.
Θα έχει διάρκεια δύο ετών και στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής ανέλιξης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν υποβάλουν αίτηση σε κάποια από τις «ανοικτές» θέσεις που προσφέρει η ΕΚΤ, ενώ το αρχικό διετές συμβόλαιο μπορεί να επεκταθεί για ένα ακόμα έτος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …