Τριμερή στο υπουργείο για τη SOFTEX-Υπό απόλυση 200 άτομα

SOFTEX
Νεότερη Ενημέρωση 17 Ιαν 2016 @ 11:50
Με τους 200 εργαζόμενους, να έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά ότι μένουν χωρίς δουλειά μέσα σε αυτή την δύσκολη εργασιακή συγκυρία και την εταιρεία να μην γίνεται πιστευτή ότι αναγκάζεται να κλείσει το εργοστάσιο της, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστη από την πυρκαγιά το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της στο Αιγάλεω και τις χαμηλές αποζημιώσεις που έλαβε από τις ασφαλιστικές εταιρίες, γίνεται μία προσπάθεια ανεύρεσης λύσης.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση για τη Softex, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου, εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρίας, με την τελευταία να εξετάζει τη μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητας της χαρτοποιίας Softex στη Βουλγαρία και το υπουργείο να την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί ως "πρόσχημα" τα περί ζημιών από την πυρκαγιά.

Αρχική Ενημέρωση 15 Ιαν 2016 @ 16:33
"Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας".
Αυτό τονίζει το Υπουργείο Εργασίας, στην είδηση ότι η πολυεθνική εταιρεία BOLTON GROUP με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την BOLTON HELLAS AEBE, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200.
Το Υπουργείο καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία, που επικαλείται ως δικαιολογία, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX.
Σύμφωνα μετην εταιρεία, "οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στη παραγωγή και να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου."
Αλήθεια ή ψέματα είναι δουλειά του υπουργείου να το ανακαλύψει...Το ζητούμενο είναι οι 200 εργαζόμενοι του εργοστασίου SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …