Μήπως "ξύπνησαν" για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας;

mauri-ergasia
Την προοπτική της αντικατάστασης του προστίμου στους εργοδότες που απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό, με την υποχρεωτική πρόσληψη αυτών των "αόρατων" εργαζομένων, εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
"Η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία και θα μετατραπεί σε υποχρεωτική πρόσληψη. Εξετάζουμε να δώσουμε κίνητρο στους ανασφάλιστους κα αδήλωτους εργαζομένους να καταγγέλλουν τους εργοδότες τους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Αν τελικά ισχύσει αυτό οι αδήλωτοι εργαζόμενοι θα έχουν κάθε λόγο να καταγγέλλουν τους εργοδότες του στο ΣΕΠΕ προκειμένου να απασχολούνται πλέον με συμβάσεις και να μην βρίσκονται στον αέρα.
Η πάταξη της αδήλωτης εργασία, είναι το μεγάλο μας στοίχημα.
Πρώτα από όλα θα εντείνουμε τους ελέγχους. Δεν αρκεί να υπάρχει μόνον η νομοθεσία.» Ο ίδιος είπε πως ήδη στο σύστημα Εργάνη αποτυπώνονται όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι προσλήψεις και ότι αυτό γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο.
Εάν πάρεις κάποιον για προσωρινή δουλειά είσαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις. Αυτό γίνεται ακόμη και με SMS."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …