Έπιασαν θέση τα τρακτέρ στον Προμαχώνα-Ακολουθούν τα Τέμπη(VIDEO&ΦΩΤΟ)

trakter

Στον Προμαχώνα Σερρών έχουν συγκεντρωθεί ήδη οι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα με τα τρακτέρ έτοιμοι να σημάνουν την έναρξη του πολέμου προς την κυβέρνηση, αντιδρώντας στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από 800 αγροτικά μηχανήματα στο Τελωνείο του Προμαχώνα, περιμένουν το σινιάλο!


Εκεί πριν μερικές ώρες υπήρξε η πρώτη ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας ότι το κλίμα είναι έκρυθμο...

Επίσης γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη θα κλείσουν τα Τέμπη, ενώ τα κεντρικά μπλόκα που θα στηθούν εντός της προσεχούς εβδομάδας θα είναι στον κόμβο των Κερδυλλίων Εγνατίας οδού, στην Καβάλα, στα τελωνεία Κήπων και στον Προμαχώνα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στη Νίκαια της Λάρισας και τα Τέμπη.

Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές από φέτος μέχρι και το 2019, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για ασφάλιση στον νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 27,45% του εισοδήματός του.

Η σωρευτική αύξηση από φέτος μέχρι και το 2019 αγγίζει το 62%για έναν αγρότη που είναι σήμερα ενταγμένος στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και θα δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι η φορολογία τους, καθώς -βάσει του μνημονίου- ο φόρος τους θα υπολογιστεί με συντελεστή 20% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2015 και όχι με 13%. Με δεδομένη την κατάργηση μέσα στο έτος της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο αλλά και την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, το χτύπημα μέσα στη χρονιά θα είναι τριπλό.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …