Εργαζόμενοι Softex: "Δεν σας εμπιστευόμαστε"-Νεφελούδης: Θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο(NEO)

softex_ergazomenoi_kinitopoiisi-620x320

Νεότερη Ενημέρωση 23.40

Με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, συναντήθηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της SOFTEX, οι οποίοι τον άκουσαν να τους δεσμεύται ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει, ξέχωρα αν η  μητρική  εταιρεία BOLTON GROUP, έχει ανακοινώσει το κλείσιμό του.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:

«Το Υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην  αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα  ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Το Υπουργείο, τέλος, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών. Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα».

Αρχική Ενημέρωση 13.23

Για το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυσή τους, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της Softex, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας, «εκτός από κούφιες υποσχέσεις και φιλική συμπαράσταση με δελτία τύπου, από το γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η ουσία ήταν ότι το υπουργείο αυτό που θα κάνει είναι να εξασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων».

Προειδοποίησαν ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως τόνισαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας.

«Αφού πραγματοποίησαν συνέλευση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος της πολυεθνικής».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …