Κλειστά λόγω απεργίας 20 Ιανουαρίου τα ΚΕΠ

apergia_0_0_0
Στις 20 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα ΚΕΠ της χώρας, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των υπαλλήλων τους, με παράλληλη  συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχεια, όπως εξηγούν στην ανακοίνωση τους, την οποία υπογράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ:
"Έχουμε ενημερώσει πολλές φορές το υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα μας δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης.
Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τα θεσμό.
Ο υποτιθέμενος προγραμματισμός των διαδικασιών έχει μείνει για άλλη μια φορά μόνο στη θεωρία. Ένα πάγιο και πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά μας, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Κινδυνεύει από το άρθρο 11 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), όπου στο τέλος της παραγράφου και εντός παρενθέσεως αναφέρει: «(αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου)».
Και σα να μην έφθανε αυτό το άρθρο 26 του ίδιου νόμου αναφέρει «Στην περίπτωση που έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας που δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά αναγνωρίζεται πλέον με το ισχύον (π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΝΠΙΔ για υπάλληλο του Δημοσίου), τότε θα πρέπει η αίτηση αναγνώρισης να υποβληθεί εκ νέου μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της εν λόγω αίτησης».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …