Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για το Ασφαλιστικό

ota-axaias-2

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, με ανακοίνωσή του καλεί, όλα τα σωματεία του κλάδου στο νομό , με αποφάσεις και συντονισμό δράσης, "να δώσουν αγωνιστική απάντηση, να χαλάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , Ε.Ε και του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους εγκαθιστούν την απόλυτη εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων και να συμμετάσχουν την Τρίτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Πάτρας Γούναρη και Κορίνθου".

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

"Το σχέδιο της συγκυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, συνιστά εφιαλτικό σενάριο για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.Με δεδομένο, μάλιστα, ότι πάντα μετά τη διαπραγμάτευση τα νομοθετήματα στα οποία καταλήγουν είναι χειρότερα από την αρχική τους εκδοχή, αυτό που θα δούμε ως νομοσχέδιο στα τέλη Γενάρη - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης - θα είναι όλεθρος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει και τις συντάξεις.

Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης πλήττει παλιούς και νέους συνταξιούχους. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την εφαρμογή ενιαίων κριτηρίων για όλους, θα μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές των συνταξιούχων, πρόσθετα στις τεράστιες μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί.

Αυτή είναι άλλωστε, και μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην εργοδοσία και στο σύστημα: Με τη μεταρρύθμιση που προωθεί, νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κλείνει κάθε συζήτηση από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του κράτους για ανάκτηση των αιματηρών απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι από το 2009. Υλοποιεί τον βασικό στόχο που έχει το κεφάλαιο και η εργοδοσία να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για την κοινωνική ασφάλιση.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι κάθε επόμενη "μεταρρύθμιση" του Ασφαλιστικού κάνει το σύστημα χειρότερο για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Ο νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, τον οποίο και σήμερα υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ, "έσπασε" τη σύνταξη στα δύο και με τα κριτήρια αναπλήρωσης οδηγούσε σε χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.

Τώρα, το σχέδιο της κυβέρνησης αξιοποιεί τα "κεκτημένα" του προηγούμενου νόμου και, μεταβάλλοντας κρίσιμους συντελεστές στον υπολογισμό των συντάξεων, τις σπρώχνει ακόμα πιο κάτω. Κάπως έτσι, η διεύρυνση των επαγγελματικών Ταμείων και της ιδιωτικής Ασφάλισης θα προκύψει περίπου σαν φυσική εξέλιξη, αφού το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και τα κοράκια καραδοκούν. Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη - Φάρμακο.

Να λοιπόν, πώς αποκαθίσταται η "δικαιοσύνη" που λέει η κυβέρνηση: Με το "τράβηγμα" όλων προς τα κάτω. Να πώς εξασφαλίζεται η "βιωσιμότητα" του συστήματος, που όλοι την επικαλούνται: Με την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση συντάξεων και παροχών, με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που έκανε ήδη η κυβέρνηση για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Αυτόν το δρόμο μόνο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την πάλη και τη συμμαχία τους μπορούν να τον φράξουν, να εμποδίσουν αυτά και τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα. Από αυτή τη σκοπιά, η κήρυξη νέας απεργίας και η μάχη για την επιτυχία της είναι επιβεβλημένες.

Τώρα είναι η ώρα, η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, να δώσουν αγωνιστική απάντηση και να προτάξουν το αίτημα για καμιά νέα μείωση, αλλά ανάκτηση των απωλειών, κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία, με πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Προτείνουμε:

ΤΡΙΤΗ 19 Γενάρη: με απόφαση του Συνδικάτου, Στάση εργασίας 12 μ. - 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Πάτρας στις 12.00 μ.μ., (Γούναρη & Κορίνθου) μαζί με την γραμματεία του Π.Α.ΜΕ και άλλων σωματείων του νομού μας.

ΠΕΜΠΤΗ 21 Γενάρη: Πανελλαδική μέρα καταλήψεων - Γενικών Συνελεύσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Γενάρη: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ και άλλων σωματείων της πόλης μας.

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία 4 ΦΛΕΒΑΡΗ".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πλοία, τρένα, προαστιακός, ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 17.4.2024

Γενική απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος …