Στα μουλωχτά νόμος του κράτους η Ανταπεργία.........(Άρθρο 27 του συμφώνου συμβίωσης)

απολυσεις

Η δυνατότητα του εργοδότη σε περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης εργαζομένων σε ένα εργασιακό χώρο να απομακρύνει ή να αντικαθιστά το προσωπικό της επιχείρησης ή να την κλείνει επικαλούμενος σειρά λόγων (οικονομικούς, καταχρηστική άσκηση απεργιακου δικαιώματος κ.λ.π), ονομάζεται ανταπεργία και πλέον από τις 14 του μηνός αποτελεί επίσημο νόμο του κράτους, προς τα εργοδοτικά συμφέροντα που λίγες ημέρες πριν είχαν συμφωνήσει για την αύξηση τνω εισφορών, όταν δεν συμφωνούν οι δανειστές!!!

Πρόκειται ουσιστικά για την εφαρμογή τη εργοδοτικής ανταπεργίας δημιουργεί καθεστώς ομηρίας για τους εργαζόμενους, με το ισχυρό όπλο των εργοδοτών, που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους πετά στο δρόμο.

Να θυμίζουμε ότι η  συγκεκριμένη ρύθμιση καταργήθηκε ως ακραία αντεργατική από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον περίφημο νόμο 1264/82.

Δηλαδή κάθε εργοδότης, μπορεί να επικαλεστεί πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού και να μην καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές ή να δώσει μειωμένες αποζημιώσεις απόλυσης ή να απομακρύνει νόμιμα όσους απεργούν.

Η απόφαση αυτή έγινε νόμος του κράτους με το άρθρο 27 στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίστηκε στις 14 Γενάρη του νόμου «Κύρωση Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε ΕΔΩ το νόμο

Πάντως η κυβέρνηση μία ημέρα πριν την ψήφιση του άρθρου σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη διάταξη» για την ανταπεργία των εργοδοτών (lock out). Η κυβέρνηση ρητά επιφυλάσσεται επί του άρθρου 6 του ΙΙ Μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, διατυπώνοντας έτσι με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη διάταξη για τη νομοθέτηση της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out) και στην απαγόρευση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία των εργαζομένων. Το άρθρο 2 του σχεδίου νόμου για την κύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, αναφέρει ότι οι διατάξεις του ιδίου άρθρου δεν δεσμεύουν την Ελλάδα ως προς τη ρύθμιση του δικαιώματος των  εργοδοτών στη συλλογική δράση, ιδίως ως προς την απαγόρευση της ανταπεργίας», κατέληγε το υπουργείο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον …