Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ-Δεμένα τα καράβια

pno

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων πραγματοποιούν σήμερα και την Πέμπτη οι ναυτικοί της χώρας, με εντολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της με το ασφαλιστικό.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …