Αναγκαστική μετακίνηση εργαζομένων από την Πάτρα στον Πύργο(Καταγγελία)

giattr

Την αναγκαστική μετακίνηση  καρδιολόγων του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα, στην ΚΔ κλινική του ΓΝ Πύργου, με απόφαση της  6ης ΥΠΕ, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαίας, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με έκπληξη η EINA πληροφορήθηκε την προσπάθεια της 6ης ΥΠΕ να μετακινήσει συναδέλφους καρδιολόγους από την καρδιολογική κλινική του Αγ. Ανδρέα προς την ΚΔ κλινική του ΓΝ Πύργου. Η ΕΙΝΑ θεωρεί απαράδεκτη και καταχρηστική την αναγκαστική μετακίνηση οποιουδήποτε Ιατρού που υπηρετεί σε ένα νοσοκομείο για την κάλυψη υπηρεσιών Υγείας σε νοσοκομείο όμορου νομού.

Τα τελευταία χρόνια η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ οδήγησαν σε διάλυση τα δημόσια νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η υποχρηματοδότηση, το εγκληματικό πάγωμα των προσλήψεων και η κατάργηση των κινήτρων για την περιφέρεια, κυριολεκτικά άδειασαν την περιφέρεια από γιατρούς αγροτικούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους.

Οι εναπομείναντες γιατροί εργάζονται σε χειρότερες, συχνά απάνθρωπες συνθήκες προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες μια κοινωνίας φτωχοποιημένης από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Με μπαλώματα –μετακινήσεις ιατρών- προσπαθεί να καλύψει τη γύμνια της πολιτικής της. Οι επείγουσες αυτές μετακινήσεις αποκαλύπτουν την υγειονομική εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια. Επίσης αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής διοικήσεις τους μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ, την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση, αλλά και την προκλητική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την μετακίνηση γιατρού από Νοσοκομείο του νομού μας. Η ασέβεια στην προσωπική, οικογενειακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση έχει σαφή υποχρέωση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις ΕΣΥ όπου υπάρχουν, και να φροντίσει για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της χώρας άμεσα. Όσο και να «τεντώσει» το υπάρχον δυναμικό, αυτό από μόνο του είναι πλέον φανερό ότι δεν φτάνει.  Μπορεί μόνον να σπάσει από την ακραία εντατικοποίηση. Η ΕΙΝΑ θα σταθεί στο πλευρό των γιατρών σε οιαδήποτε απόπειρα πειθαρχικής δίωξης τους στην περίπτωση που αρνηθούν το παράνομο εντέλλεσθε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …