Το "παιχνίδι" της Softex και η απάντηση των Ασφαλιστικών Εταιρειών

softex-480x270

Νεότερη Ενημέρωση 20 Ιαν 2016 @ 09:11

Με κοινή τους ανακοίνωση οι ασφαλιστικές εταιρείες, GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, στήνουν κυριολεκτικά στον τοίχο την SOFTEX, σχετικά με την δικαιολογία που εμφάνισε ως αιτία κλεισίματος του εργοστασίου της στην Ελλάδα, τονίζοντας:
«Οι ασφαλιστικές εταιρείες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως συνασφαλίστριες εταιρείες της, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και, μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας.
Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιρειών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα).
Επισημαίνουμε ως τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας- την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της SOFTEX στις ασφαλιστικές εταιρείες και, συγκεκριμένα, με την καταβολή «μικρής» -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015
Η αποζημίωση καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση.»

Αρχική Ενημέρωση 19 Ιαν 2016 @ 19:59

Δεν υποχωρεί η διοίκηση της επιχείρησης διοίκηση της επιχείρησης, που δηλώνει αμετακίνητη στην αρχική της απόφαση και βάζει οριστικό και αμετάκλητο λουκέτο στην εργοστασιακή μονάδα, πετώντας στο δρόμο 200 εργαζόμενους,  αφήνοντας το υπουργείο εργασίας να μιλά άσκοπα για επαναλειτουργία και μη αποδοχή των απολύσεων.

Στην τριμερή η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας Bolton Group, να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση του προσχήματος της πυρκαγιάς του Ιουλίου για να κλείσει τη μονάδα, σημειώνοντας ότι "η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά. Οι ζημίες της ICAP Group, το 2014 διαμορφώθηκαν σε περίπου 5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά από το 2012 μέχρι το 2014, οι ζημίες προ φόρων ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ (ζημίες 1,46 εκατ. το 2013 και 5,7 εκατ. ευρώ το 2012)", όπως επανέλαβε.

 

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …