Αποφασίζει για το ασφαλιστικό η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α

Σύσκεψη για το Ασφαλιστικό διοργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α, Αράτου 21, 1ος όροφος, με στόχο τον καθορισμό της στάσης του κλάδου, απέναντι στις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΒΕΣΝΑ, αναφέρει τα εξής:

«Το μείζον ζήτημα που απασχολεί σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, το διάστημα αυτό είναι η πρόταση νόμου της κυβέρνησης (Κατρούγκαλου), για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους θεσμούς και αναμένεται να έρθει για ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Καθημερινά η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από πληθώρα πληροφοριών για τις εξελίξεις και για το τι προβλέπει τελικά αυτή η πρόταση νόμου, πληροφορίες πολλές φορές αντικρουόμενες και αντιφατικές. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η πρόταση αυτή θίγει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και ασφαλισμένους, κάποιους πιο πολύ, άλλους λιγότερο, αφού προβλέπει μείωση συντάξεων (για τους νέους ασφαλισμένους), αυξάνει τις εργοδοτικές εισφορές (κατά 1%) κ.α.

Για τους κλάδους των ΕΒΕ, ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι οποιεσδήποτε θετικές παρεμβάσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους με φορολογητέο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, εκμηδενίζεται σχεδόν από τα υπόλοιπα αρνητικά προβλεπόμενα του νομοσχεδίου, όπως η επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές για εισοδήματα μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης κλπ.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και γίνεται αφόρητη, σε συνδυασμό με την επιβολή της δυσβάστακτης φορολογίας, των χαρατσιών αλλά και της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεών μας.

Υπό το βάρος λοιπόν αυτών των εξελίξεων, θεωρούμε ότι η παρουσία σας στη σύσκεψη είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, για να μπορέσουμε μέσα από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων να διατυπώσουμε και οριοθετήσουμε το πλαίσιο των θέσεών μας που θα κατατεθεί στην κυβέρνηση, και παράλληλα να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας και τους τρόπους αντίδρασης απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές του μνημονίου και στα σχέδια εξαθλίωσής και αφανισμού μας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …