Οι προηγούμενοι έδωσαν δωρεάν tablet, οι τωρινοί επιβάλλουν ειδικό τέλος φορολόγησής τους!!! Λάλησαν;

laptop_tablet

Στην επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε νέο υπολογιστή ή tablet που θα πωλείται στο εξής φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, όταν σχεδόν το σύνολο των πολιτών, έχει σχέση αλληλοεξάρτησης με την τεχνολογία, το ίντερνετ και κάθε μορφής υπολογιστή ή tablet....!
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε προχωρήσει στην δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ με δωρεάν συσκευές σε μερίδα Ελλήνων πολιτών και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μάλλον έχει χάσει κάθε διαύγεια πνεύματος και αποφάσεων και βλέπει μπροστά της μόνο την επιβολή φόρων, φόρων, φόρων, σκέφτεται ακόμη έναν...φόρο.....
Έχει μάλιστα και την δικαιολογία έτοιμη, ότι έτσι θα "αντισταθμιστούν τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από ηλεκτρονική πειρατεία".
Οι υπάρχουσες πληροφορίες λοιπόν, θέλουν την κυβέρνηση να μελετά την επιβολή ειδικού τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα!
Μόνο στο άκουσμα της πληροφορίας, έχει ξεσπάσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο σύνολο του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μείωση του τζίρου σε αυτά τα προϊόντα και στροφή των καταναλωτών σε αγορές εκτός ελληνικής αγοράς, ενώ την ίδια ώρα, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), χαρακτηρίζει ως «νομικό εξάμβλωμα» το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο προωθούνται αλλαγές από το ΥΠΠΟ στη νομοθεσία τη σχετική με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τους οργανισμούς της Συλλογικής τους διαχείρισης και Προστασίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …