Το γύρο του κόσμου κάνει το μακελειό στο Πακιστάν(VIDEO-ΦΩΤΟ)

279nnn

Λουτρό αίματος από μαχητές των Ταλιμπάν σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν. Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη και άνοιξαν πυρ κατά καθηγητών και μαθητών που εκείνη την ώρα είτε βρίσκονταν στις τάξεις για μάθημα είτε στους κοιτώνες τους. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 21 νεκρούς και 50 τραυματίες.
Τους εκτέλεσαν πυροβολώντας τους στο κεφάλι, αναφέρουν πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, μια πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι δράστες, άγνωστο ακόμη πόσοι, φέρονται να είναι μαχητές μιας οργάνωσης παρακλάδι των Ταλιμπάν. Τέσσερις από τους ενόπλους φέρονται να έχουν σκοτωθεί κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με την αστυνομία μετά την εισβολή.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20.01.2016) στο πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα, 40 χιλιόμετρα έξω από την Περσαβάρ και άνοιξαν πυρ κατά μαθητών και καθηγητών, που είτε βρίσκονταν στις τάξεις για μάθημα, είτε στους κοιτώνες τους.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 21 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες. Υπάρχουν όμως φόβοι πως οι νεκροί θα είναι περισσότεροι.

 

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ενόπλους. Ελικόπτερο του στρατού πετούσε πάνω από την περιοχή, ενώ στις ταράτσες των κοντινών κτιρίων έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές. Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονται στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης.

Η επίθεση στο πανεπιστήμιο έρχεται μια μέρα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας στην Περσαβάρ όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε στο Reuters πως δεν είναι σαφής ο αριθμός των ενόπλων.

"Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο και προσπαθούμε να διασώσουμε τους φοιτητές και το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος", είπε ο Βαζίρ.

Ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ Μαρουάτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ένοπλοι "έλαβαν θέσεις στο πανεπιστήμιο και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται". Διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την αστυνομία ενώ πήγαινε στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες, έναν φύλακα του πανεπιστημίου και δύο πολίτες.

"Μέλη του προσωπικού, γυναίκες και άνδρες, καθώς και φοιτητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη", πρόσθεσε. Το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή, "αλλά είχαμε ενισχύσει την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο", είπε.

Ο Σαμπίρ Χαν, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, είπε πως ήταν έτοιμος να φύγει από τον ξενώνα για το τμήμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. "Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στις τάξεις όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί", είπε ο Χαν. "Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά άκουσα έναν αξιωματούχο ασφαλείας να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί", είπε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …