ΕΚΑ προς Υπ. Εργασίας: μην αφήσετε να κλείσει η SOFTEX

eka

Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων στην SOFTEX, καλεί τα σωματεία της δύναμής του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση και ανάληψη μέτρων από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου και στηρίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την πολυεθνική Bolton που κλείνει το εργοστάσιο της SOFTEX, πετώντας στο δρόμο πάνω από 180 εργαζόμενους, με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η δικαιολογία της πυρκαγιάς το καλοκαίρι κατέρρευσε, αφού αποδείχθηκε ότι η πολυεθνική εισέπραξε άμεσα την παχουλή αποζημίωση από τις ασφαλιστικές.
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιράζει ευχολόγια στους εργαζόμενους και δεν παίρνει κανένα μέτρο ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στον κόσμο της «επιχειρηματικότητας» και αυτών που την υπηρετούν υπογράφοντας μνημόνια, μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος και τα βάρη φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων
Nα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων», τονίζει αναφερόμενη στη Softex η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, που μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί: κλείνουν το εργοστάσιο της Σόφτεξ τα αφεντικά, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτοί που την πήραν από το δημόσιο, αφού πρώτα την “εξυγίανε”, για να τη βάλουν στο …σωστό δρόμο της αγοράς.
Άλλη μια πετυχημένη ιδιωτικοποίηση! Το υπουργείο Εργασίας λέει ότι “θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο για την επαναλειτουργία του εργοστασίου”. Δε γνωρίζουμε να υπάρχει κανείς νόμιμος τρόπος για να εμποδιστεί κάποιος να κλείσει μια επιχείρηση. Τα εκατοντάδες κλειστά, παρατημένα ή χρεοκοπημένα εργοστάσια αυτό δείχνουν.
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: ο τρόπος του αγώνα, συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά οργανωμένου, και μάλιστα ενός αγώνα μαχητικού, με κατάληψη του εργοστασίου και περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, και αποφασισμένου να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι την ντε φάκτο επαναλειτουργία του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος αν μιλάμε πράγματι για επαναλειτουργία και όχι απλώς για την αυτονόητη διεκδίκηση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …