Κατεδαφίζεται κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα καταγγέλλει η ΠΟΘΑ

aper

Στην έξοδο του μετρό στην Κοραή, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα τα μέλη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος, που έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, για να διαμαρτυρηθεί και αυτή για το ασφαλιστικό.

Δηλώνει ότι ενώνει την στάση και την φωνή της με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου και ολόκληρη την εργατική τάξη, σημειώνοντας ότι ο δικός της χώρος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης, διότι εκτός των άλλων από την έλλειψη δημόσιας εκπαίδευσης για τις Τέχνες, οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές των μελών της  δεν αναγνωρίζονται.

"Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια.

Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …