Κυβέρνηση: Καλούμε τους αγρότες να δουν την επόμενη μέρα(VIDEO)

D1CE2AC1E69CFED3D26A48A7D34E8B8A

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών.

Όπως επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».

Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Ο κ.Αποστόλου δήλωσε ότι «καλώ τους Έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος».

Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του φορολογικού των αγροτών άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο επίσης ο Τρ.Αλέξιάδης ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο μέσος φόρος που καταβάλλει ένας αγρότης είναι 350 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι 945 ευρώ.

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι «καλώ τους έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος»...

Επίσης ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως: «Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη με αποτέλεσμα, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Bόρεια Μακεδονία: Μεγάλο προβάδισμα της υποψήφιας του VMRO- DPMNE στις εκλογές

Ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν η 70χρονη Γκορντάνα …