Πρώτα η καταγγελία και μετά η...λύση για την εξέταση της γρίπης

eoppy2-thumb-large
Έπρεπε να προγηθεί η καταγγελία του ΙΣΑ πως οι ασθενείς, ακόμα και όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, πληρώνουν το κόστος της διάγνωστικής εξέτασης για τον ιό της γρίπης, για να αντιδράσει το υπουργείο Υγείας και να δώσει εντολή το οικονομικό τμήμα να το επωμιστεί ο ΕΟΠΥΥ.
Ο ΙΑΣ είχε αποκαλύψει ότι το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος είχε στείλει ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».
Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο, "ο ΕΟΠΥΥ, αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1, ο οποίος προκαλεί την γρίπη στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …