Πώς να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη συνέντευξη

συνέντευξη-εργασίας3

Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενημερωμένοι για την εταιρεία και έτοιμοι να θέσετε ερωτήσεις σχετικά με την εταιρεία και συγκεκριμένες πτυχές της θέσης εργασίας. Συγκρίνετε αντίστοιχα προσόντα στη χώρα του εργοδότη με τα δικά σας προσόντα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τις αρμοδιότητές σας, τις τεχνικές και διοικητικές σας ικανότητες και την ικανότητα λήψης αποφάσεων, καθώς και πώς τα στοιχεία αυτά διαμορφώνουν το προφίλ σας.

 • Προσωπικές δεξιότητες
  Είναι πιθανό να σας ζητήσουν να αποδείξετε ότι κατέχετε τη γλώσσα της χώρας υποδοχής και ότι τα προσόντα και οι δεξιότητές σας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης. Σε περίπτωση που έχετε ανεπαρκείς γνώσεις της τοπικής γλώσσας της χώρας της επιλογής σας, επιδείξτε προθυμία να βελτιωθείτε (ένα ενδεχόμενο θα ήταν η παρακολούθηση μαθημάτων ξένης γλώσσας). Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το λεξιλόγιο που γνωρίζετε, ακόμη και αν αυτό είναι περιορισμένο -δείξτε ότι είστε σε θέση να τα καταφέρετε και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψετε εύκολα τις προσπάθειες!
 • Αληθινά σενάρια
  Πριν από τη συνέντευξη, σκεφτείτε παραδείγματα κρίσιμων καταστάσεων τις οποίες καταφέρατε να χειριστείτε με επιτυχία και να είστε έτοιμοι να τις αναλύσετε. Προετοιμάστε γραπτώς μια ομιλία «προώθησης» του εαυτού σας, την οποία θα χρησιμοποιήσετε προκειμένου να πείσετε τον εργοδότη ότι είστε ο άνθρωπος που αναζητά. Εάν η συνέντευξη είναι τηλεφωνική, να έχετε πάντα πρόχειρο το κείμενο αυτό και εξασκηθείτε στην σαφή παρουσίαση των επιχειρημάτων και στοιχείων που επιθυμείτε να τονίσετε.
 • Μη αναμενόμενες
  ερωτήσεις Μην αποθαρρύνεστε από ερωτήσεις-παγίδες ή αναπάντεχες ερωτήσεις. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, μην βιαστείτε να απαντήσετε και πάνω από όλα να είστε ειλικρινείς. Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση, πείτε το, εξηγήστε όμως τα βήματα που θα ακολουθούσατε για να βρείτε την απάντηση ή τη λύση.
 • Εργασία σε ομάδα
  Τονίστε τη συμβολή σας σε προηγούμενα ομαδικά επιτεύγματα. Οι ηγετικές, διαχειριστικές ή κοινωνικές σας δεξιότητες πρέπει να αναφέρονται και να ισχυροποιούνται με παραδείγματα.
 • Όροι αμοιβής και σύμβασης
  Πληροφορηθείτε σχετικά με τις μέσες αποδοχές (ακαθάριστες και/ή καθαρές) αντίστοιχων επαγγελμάτων και θέσεων αντίστοιχων προσόντων στην ξένη χώρα στην οποία σκοπεύετε να διαμείνετε. Επιπλέον, ενημερωθείτε σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο των συμβάσεων και το ισχύον εργατικό δίκαιο. Συμβουλευτείτε την ενότητα «Διαβίωση και εργασία» της πύλης EURES για περισσότερες πληροφορίες. Οι σύμβουλοι EURES είναι στη διάθεσή σας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …