Μη εγκαταλείπετε την αναζήτηση Εργασίας-ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!

ergasia_kariera2

Η απογοήτευση πλημμυρίζει τους περισσότερους που αναζητούν εργασία, αλλά βρίσκονται συνεχώς πίσω από κλειστές πόρτες, με τις εκφράσεις "Θα σας ενημερώσουμε" ή "όχι ευχαριστούμε", να είναι οι πιο συνηθισμένες, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, που έχουν σκεφτεί οι περισσότεροι, της εγκατάλειψης κάθε προσπάθειας και της παράδοσής τους στη αβέβαιη μοίρα τους, αλλά ΟΧΙ.

Πατήστε στα πόδια σας, παλέψτε, μείνετε δυνατοί και θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.

Σκεφτείτε λογικά δίνοντας την αξία που οφείλετε στον εαυτό σας και αναλογιστείτε:

1. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο
Είναι πολύ εύκολο να χάσετε το θάρρος σας όταν δείτε κάποιον γύρω σας να έχει βρει μια πολύ καλή δουλειά, τη στιγμή που η δική σας έρευνα αποδείχτηκε άκαρπη. Στην πραγματικότητα, όμως δεν μπορείτε να γνωρίζετε πώς ήταν η αναζήτηση εργασίας αυτού του ατόμου. Βλέπετε μόνο το αποτέλεσμα – βρήκε μια καινούρια δουλειά και την πήρε.

Πιθανόν, δεν έχετε ιδέα για το χρόνο που ξόδεψε μέχρι να τη βρει, ποιον μπορεί να γνώριζε μέσα στην εταιρεία ή από πόσες συνεντεύξεις πέρασε.

Ακόμη και αν τυχαίνει να γνωρίζετε τα παραπάνω, ένα γεγονός παραμένει αδιάσειστο. Όπως εσείς οι δύο είστε διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι και η έρευνά σας είναι διαφορετική. Οπότε μην βιάζεστε να σκεφτείτε πως οι υπόλοιποι προχωρούν γρηγορότερα από εσάς και συγκεντρωθείτε στους στόχους σας.

2. Μην χάνετε την πίστη σας στις ικανότητές σας
Όταν οι προσπάθειές σας πέφτουν πάνω σε τοίχο, είναι εύκολο να αρχίσετε να αμφιβάλλετε για εσάς και τις δεξιότητές σας. Μόνο που όταν θα το κάνετε αυτό, η αναζήτηση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Σκεφτείτε την εμπειρία που έχετε, όλα όσα γνωρίζετε, όλα όσα
καταφέρατε στο παρελθόν. Ξέρετε πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε και είστε πολύ πιο ικανοί σε σχέση με αυτά που πιστεύετε.

3. Μη χάνετε το στόχο από τα μάτια σας
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που βρήκαν τη δουλειά τους επειδή κάποιος τους τη σέρβιρε στο πιάτο. Συμβαίνει στ’ αλήθεια. Όμως, μην στηρίζετε σε αυτό τις ελπίδες σας.

Αν σταματήσετε να κάνετε αιτήσεις για δουλειά, τότε με σιγουριά μπορώ να σας πω ότι δεν θα αποκτήσετε δουλειά. Και θα επιστρέψετε και πάλι στην αρχή. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στην προσωπική σας αποστολή.

4. Μην αφήσετε τη διαδικασία να σας καταπιεί
Ακούμε πολλά για το δίπτυχο εργασία – ζωή και την ισορροπία, που πρέπει να διέπει αυτές τις έννοιες. Η ίδια αρχή περί ισορροπίας θα πρέπει να απαντάται στην έρευνά σας. Το να ψάχνει κανείς για δουλειά αποτελεί δουλειά και δεν θα έπρεπε να ξοδεύετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας. Σίγουρα, θα περάσετε κάποιο Σαββατοκύριακο υποβάλλοντας αιτήσεις, αλλά αν ξοδέψετε κάθε σας λεπτό κάνοντας αυτό το πράγμα, θα τρελαθείτε.

Οπότε, μην το βάζετε κάτω. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και όταν θα βρείτε τη νέα σας δουλειά, θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που δεν εγκαταλείψατε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …