Υστερεί η Ελλάδα στο πιο "hot" επάγγελμα παγκοσμίως

PC

Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο ο τομέας των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας, θεωρείται το πιο περιζήτητο επάγγελμα, η Ελλάδα, έχει μείνει κατά πολύ πίσω, παρόλο που μαστίζεταια πό την ανεργία.

Οι θέσεις είναι άφθονες, αλλά δεν υπάρχει εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, για να τις καλύψει, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό με 1,3%, όταν η Βουλγαρία και η Λιθουανία έχουν 1,9% και η Λετονία 92%.

Πάντως είναι ένα επάγγελμα ανδροκρατούμενο ακόμα σε ποσοστό μάλιστα 81,9%.

Γενικότερα στην ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του 2014:

Περίπου 8 εκατ. άτομα εργάζονται ως ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνίας (στοιχεία 2014), .

Την ίδια ώρα το 40% των επιχειρήσεων δυσκολεύονται να καλύψουν αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

Οι μισοί ειδικοί ICT απασχολούνταν μόλις σε 3 χώρες, τη Βρετανία (1,49 εκατ. άτομα), τη Γερμανία (1,47 εκατ. άτομα) και τη Γαλλία (0,91 εκατ. άτομα)

Σε σχέση με τη συνολική απασχόληση (της κάθε χώρας) όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η Φινλανδία (6,7%), η Σουηδία (6%), το Λουξεμβούργο (5,15), η Εσθονία και η Ολλανδία (5%).

Σε σχέση με το 2011, οι ειδικοί ICT αυξήθηκαν ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Φινλανδία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο. Σε επίπεδο Ε.Ε. ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά περίπου 1,2 εκατ. άτομα μεταξύ 2011-2014 και το ποσοστό στη συνολική απασχόληση αυξήθηκε από το 3,2% στο 3,7%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …