Αποστόλου: Κίνδυνος Grexit από την πιθανή απόσυρση του ασφαλιστικού

agrotes-trakter

"Αν πάρουμε πίσω την συμφωνία, υπάρχει ένα θέμα παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ, να τα καταλάβουν αυτά οι αγρότες που ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού."
Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στο MEGA, εστιάζοντας στην ώρα του διαλόγου και της σύνεσης.
"Βεβαίως υπάρχουν ζητήματα τα οποία τους δημιουργούν προβλήματα, αλλά η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο, έχοντας μια συμφωνία, την οποία πρέπει να την υπηρετήσουμε, να την υλοποιήσουμε.
Όχι μόνο την έχει συμφωνήσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας αλλά είναι και αναγκαία για τους ίδιους τους αγρότες, 3.5 δισ. είναι ανάγκη κάθε χρόνο να εισρέουν στον αγροτικό χώρο. Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μία προσπάθεια να βγούμε μπροστά, το καταλαβαίνετε;
Το ασφαλιστικό είναι μια πρόταση η οποία θα έχει σχέση με την κατάσταση που βιώνουμε. Και η κατάσταση λέει ότι, σήμερα το ΟΓΑ ενισχύεται με 3,3 – 3,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Δηλαδή το 90% των δαπανών του ΟΓΑ καταβάλλεται από τον Έλληνα πολίτη και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα εάν αφήσουμε τα πράματα όπως είναι η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, του αγρότη θα πάει σε βάθος χρόνου, το 2027.
Με την πρόταση αυτή διασφαλίζουμε τα 384 ευρώ ως βασική σύνταξη για τους αγρότες και συνεχίζεται η συζήτηση. Το ζήτημα είναι πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο ασφαλιστικό των αγροτών ναι ή όχι; Έτσι λοιπόν από την ώρα που πρέπει να κάνουμε παρέμβαση, πρέπει να έρθουν οι αγρότες και να συζητήσουμε και με τον πρωθυπουργό αυτά τα οποία εμείς διαπραγματευόμαστε".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …