Με νέα πρόταση και δηλώσεις για το ασφαλιστικό των επιστημόνων ο Κατρούγκαλος

katroygkal

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, την βελτιωμένη πρότασή του για το ασφαλιστικό, με την οποία ασχολείται σε "ελαφρύνσεις" για τους νέους επιστήμονες και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, με 5ετή περίοδο χάριτος.
Ειδικότερα:
-Τα 2 πρώτα χρόνια οι νέοι θα πληρώνουν 14% του φορολογητέου εισοδήματός τους για εισφορές και τα επόμενα τρία χρόνια 17%.
-Για εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ θα αναζητηθεί «κόφτης», προκειμένου να πληρώνουν μικρότερες εισφορές, που δεν θα είναι εξοντωτικές για τους αυτοτελώς απασχολούμενους.
Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων, για την οποία ο υπουργός δήλωσε:
"Δεν κάνουμε πίσω στις βασικές αρχές «Γραβάτα στο δικαστήριο φοράνε όλοι, και αυτοί με τα μπλοκάκια και όσοι βάζουν Armani και εισπράττουν 80.000 και 100.000 ευρώ. Στη συζήτηση έγινε αποδεκτό να πληρώνουν όλοι αναλογικά. Με την πρότασή μας, όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ επωφελούνται από τις αλλαγές. Έχουμε στείλει πλήρη στοιχεία έως το 2019 και θα υπάρξει αναλογιστική μελέτη έως το 2060, η οποία θα εξεταστεί, τόνισε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να μην υπάρξει μείωση στις συντάξεις και να ισχύουν ίδιοι κανόνες για όλους. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά τα μέτρα μας είναι υπέρ της κοινωνίας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν, με την ελπίδα ότι θα ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο, ανοίγοντας τον δρόμο για ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …