Μεγάλα τα κέρδη της καλλιέργειας του εξωτικού καρυδιού πεκάν

karydi

Το εξωτικό πεκάν από τη Βραζιλία μπορεί να παραμένει μια άγνωστη καλλιέργεια στη χώρα μας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια θέση στην «οικογένεια» των ξηρών καρπών που κερδίζουν έδαφος στην ελληνική αγορά.

Οι αποδόσεις των δέντρων του πεκάν κυμαίνονται από 70 έως 120 κιλά σε ηλικία 15 ετών, δηλαδή 700-1.200 κιλά το στρέμμα σε καρύδια με τους φλοιούς τους, που μπορούν να δώσουν 250-400 κιλά ψίχας το στρέμμα.

Υπολογίζοντας μια τιμή της ψίχας των καρυδιών στα 7-10 ευρώ το κιλό, η καλλιέργεια του πεκάν μπορεί να δώσει ακαθάριστα έσοδα που ξεκινούν από 1.500 ευρώ το στρέμμα.

Το δέντρο του πεκάν είναι εύρωστο και οι διαστάσεις του μπορούν να φθάσουν τα 25-35 μέτρα σε ύψος και 15-30 μέτρα σε διάμετρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …