Πάτρα: Απειλές κατά της ζωής εργαζομένων στο Οικοτροφείο "ΙΡΙΣ"

iris

«Εργαζόμενοι και απολυμένοι του Οικοτροφείο ΙΡΙΣ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες μέρες δέχονται απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα από τον Πρόεδρο της  Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ Κο Κούτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας.

"Θα βρεθείτε στα χαντάκια. Μη μιλάτε γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα", απειλεί τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ως άνω συνδικαλιστικής παράταξης, Κώστα Πετρόπουλο.

"Όσους αποκάλυψαν την κακοδιαχείρηση του προέδρου απολύθηκαν, ενώ όσοι έχουν μείνει φοβούνται για τη ζωή τους", συμπληρώνει ο κ. Πετρόπουλος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Οι απειλές και η τρομοκρατία προς το προσωπικό δεν είναι κάτι καινούριο τους τελευταίους μήνες, όπου σ΄ αυτά τα πλαίσια μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί ήδη 8 εργαζόμενοι.

Αιτία των απειλών είναι τα αποτελέσματα ελέγχων από επιθεωρητές υγείας του Υπουργείο Υγείας, που είναι ο εποπτεύων φορέας του ΝΠΙΔ  Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ, τα πορίσματα των οποίων είναι σε βάρος του κου Κούτα.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν και κατόπιν σωρείας καταγγελιών σε βάρος της διοίκησης της Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ για κακοδιαχείριση, οι οποίες διαπιστώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, καταγγελίες για τις οποίες ο κος Κούτας θεωρεί ότι ευθύνονται οι εργαζόμενοι και όχι οι δικές του παράνομες πράξεις και οι παραβιάσεις από αυτόν των νομίμων διαδικασιών λειτουργίας του οικοτροφείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προαναφερόμενη συμπεριφορά του Κού Κούτα και Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την σχετική παρέμβαση του Υπουργείου και της Δικαιοσύνης.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση του συγκεκριμένου κυρίου από το προαναφερόμενο ίδρυμα και την επαναπρόσληψη ΑΜΕΣΑ ΟΛΩΝ των Απολυμένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι ΕΛΕΓΧΟΙ και τα ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ να μην μείνουν στα χαρτιά»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …