802 προσλήψεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

panepist-

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας το αίτημα των 86 εκκρεμών προσλήψεων καθηγητών μελών ΔΕΠ/ΕΠ και η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των πρώτων σαράντα τεσσάρων (44) και δέκα οκτώ (18) μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Π. αντίστοιχα. Για τους υπόλοιπους διοριστέους, η υπηρεσία θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, μόλις οι σχετικές πράξεις αποσταλούν από τα οικεία Ιδρύματα.

Επίσης, το ΥΠ.Π.Ε.Θ έχει κινήσει τις διαδικασίες διορισμού εκατόν ενενήντα πέντε (195) μελών ειδικού διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού (Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π.) στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα Τ.Ε.Ι. και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Επιπλέον, ζητήθηκε, με έγγραφο της 13ης Ιανουαρίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η έγκριση πεντακοσίων (500) προσλήψεων (Δ.Ε.Π.-Ε.Π.) στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι. και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

Παράλληλα έχουν κατανεμηθεί στα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 154 θέσεις – πιστώσεις, για την πρόσληψη διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες διδακτικές ανάγκες των Τμημάτων τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ενώ αποκλειστικά για τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ κατανεμήθηκαν 647 θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των Ιδρυμάτων σε προσωπικό.

Επιπρόσθετα το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις 24-11-2015, αιτήθηκε την έγκριση της κίνησης διαδικασιών επιπλέον πρόσληψης ογδόντα έξι (86) εκτάκτων εκπαιδευτικών της παρ.10 του άρθρ.39 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ193/τ.Α΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας λόγω υπερεπάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ιδρύματος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …