Το ΤΑΠ μειώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

deh_k_6

Χαμόγελα θα σκορπίσουν οι καταναλωτές μόλις δουν τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, στον οποίο εκτός απροόπτου, το συνολικό ποσό θα είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο.

Όχι δεν πρόκειται για μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά, δεν θα είναι δώρο της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές της.

Η μείωση αυτή θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που σηματοδοτούν και την ταυτόχρονη μείωση των αντικειμενικών τιμών, μιας και ο ΤΑΠ αντιστοιχεί με το 0,25 έως 0,35 τοις χιλίοις επί των αντικειμενικών τιμών. Μειώνεται επίσης το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους.

Οι ελαφρύνσεις αυτές άρχισαν ήδη να υπολογίζονται αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 και  σύμφωνα με την ΕΡΤ, μειώνεται ο ΤΑΠ που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους που καταβάλλεται απ ευθείας στους δήμους.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …