Προειδοποιητική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό των Εργαζομένων ΙΚΑ

aperggg

Το ασφαλιστικό δημιουργηθεί κινητικότητα αντιδράσεων και στο προσωπικό των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, το οποίο με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίςα Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, σήμερα Πέμπτη προχωρά σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου του.

Στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία, σημειώνει:

"-Αντιδρούμε στην πρόταση της Κυβέρνησης, η οποία καταλύει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα δημιουργώντας αντικίνητρα για την ασφάλιση, ενώ δεν προστατεύει συντάξεις παλαιών και νέων συνταξιούχων.

-Αντιμετωπίζει το υπαρκτό πρόβλημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος ως φορολογικό και επιβαρύνει το σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

-Δημιουργεί με την άμεση ενοποίηση των Ταμείων σε ένα (ΕΦΚΑ), ένα απίστευτο διοικητικό, οργανωτικό χάος χωρίς αρχή- τέλος, το οποίο πρώτα θα επωμισθούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και μετέπειτα οι συναλλασσόμενοι.

-ΖΗΤΟΥΜΕ να εισακουστούν οι προτάσεις μας για ένα δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που συναρτάται αποφασιστικά και με την πορεία της χώρας μας.

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη πρόταση.

– ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον αγώνα των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται βάναυσα με υπάρχον σχέδιο και διεκδικούμε:

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΒΙΩΣΙΜΟ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …